Hoe wordt mijn idee beoordeeld?

Hoe wordt mijn idee beoordeeld?

Alle ideeën bij elkaar zullen door de jury worden beoordeeld op de combinatie van onderstaande elementen. Dat betekent dat je idee niet per se aan alle elementen hoeft te voldoen: ons streven is om zoveel en zo divers mogelijke ideeën uit te voeren, en tastbare projecten in de stad en producten voor elke portemonnee te realiseren.

Origineel, vernieuwend en/of zichtbaar

We willen de Domtoren, erfgoed en hergebruik blijvend op de kaart zetten. Daarom stellen we ons de vraag bij de beoordeling: in hoeverre krijgt iedereen spontaan een glimlach op het gezicht en vertelt erover aan de buurman als ze over het idee horen. Ook kijken we of het Dommateriaal nog zichtbaar en herkenbaar is in het te maken product of project.

 

 

Duurzaam

Je bent al goed bezig door een idee in te dienen om het materiaal van de Dom te gebruiken. Dan gaat er niets verloren! We vinden het belangrijk dat je ook rekening houdt met duurzaamheid. Denk er bijvoorbeeld over voor of je product andere materialen bespaart, hoe lang je product meegaat, en als het aan vervanging toe is, hoe ervoor kan worden gezorgd dat het materiaal niet wordt weggegooid maar hergebruikt.

Van Dom tot Steengoed

Realistisch uitvoerbaar

Hoe origineel of creatief je idee ook, het ook praktisch uitvoerbaar zijn en binnen de beschikbare hoeveelheid materiaal passen (we willen immers zoveel mogelijk mensen een kans geven). Denk er dus over voor hoe je je idee kan uitvoeren, wie je er wellicht bij nodig hebt en wat het gaat kosten aan tijd en geld. Dat helpt ons ook om met je mee te denken en geeft je idee een grotere kans van slagen om eventueel te matchen aan een maker mocht je zelf niet de vaardigheden hebben om je idee uit te voeren.

Ideeenwedstrijd van Dom tot Steengoed

Bijdragen aan lichtkunstwerk

Het historische materiaal van de Domtoren krijg je van ons. Het enige dat we je vragen is wanneer je product verkocht wordt een percentage van de vraagprijs te doneren om zo samen het lichtkunstwerk op de Domtoren mogelijk.

Breng verlichting
Domtoren Utrecht

Dien hier je idee in

Heb je de bovenstaande criteria doorgenomen? Dan is het tijd om jouw Dom idee in te dienen! De ingediende ideeën worden beoordeeld door een jury dat bestaat uit circulaire experts, duurzaam erfgoeddeskundigen, creatievelingen, ondernemers en een Utrechtse vertegenwoordigers. In de jury zitten onder andere:

  • Eelco Eerenberg, wethouder gemeente Utrecht
  • Guido Braam, circulair ondernemer, eigenaar/oprichter van Powered by Meaning, Route Circulair en Buildings that matter
  • Tina Lenz, Docent HKU, Visiting Professor Design Anthropology China Central Academy of Fine Arts
  • Bianca Ernst, Buurman Utrecht – hergebruik van materialen
Dien hier je idee in
Ideeenwedstrijd